?> ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Η Ένωση Κυριών Δράμας είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο ενταγμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στόχος μας είναι η προσφορά κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου.

Στην καρδιά της πόλης διαθέτουμε ένα ιδιόκτητο τριώροφο κτίριο στο οποίο φιλοξενούνται κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, άστεγες Δραμινές, καθώς και φοιτήτριες απόρων οικογενειών που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στο Σπίτι αυτό μπορούν να φιλοξενηθούν και άτομα τα οποία καλούν τον φορέα μας μέσω της τηλεφωνικής γραμμής του προγράμματος «Γραμμής Βοήθειας Κακοποιημένων παιδιών και γυναικών». Το Σπίτι αυτό είναι ένας ζεστός χώρος που αγκαλιάζει τα άτομα και προσπαθεί να τους προσφέρει ό,τι είναι δυνατό για την επούλωση των πληγών του παρελθόντος, πάντα με απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα.

Στις γυναίκες αυτές δεν δίνεται απλά ένα προσωρινό κατάλυμα αλλά τους προσφέρεται μία ολοκληρωμένη σειρά παροχών που τις βοηθούν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Μέσω του προγράμματος «Γυναίκες- Απασχόληση» ο φορέας εξασφαλίζει εργασία στις κακοποιημένες γυναίκες, μέσω του προγράμματος «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» εξασφαλίζεται η ψυχοκοινωνική τους στήριξη, μέσω της «Στέγης Προσφοράς και Αγάπης» εξασφαλίζονται είδη ένδυσης, υπόδησης, οικιακής χρήσης, παιχνίδια, οικιακές συσκευές, έπιπλα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται προκειμένου να επανενταχθεί ομαλά στην κοινωνία. Επίσης προσφέρονται ιατροφαρμακευτική κάλυψη, νομική υποστήριξη, μαθήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κοπτικής-ραπτικής, κοσμήματος και καλλιτεχνικής χειροτεχνίας από εθελοντές. Με όλους αυτούς τους τρόπους γίνεται εφικτό οι γυναίκες αυτές να καταφέρουν να επανενταχθούν ομαλά στον δημόσιο βίο, απαλείφοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό που μπορεί να υφίστανται κατά το παρελθόν.

Date

23 Ιανουάριος 2015

Categories

ΣΩΜΑΤΕΙΑ